Foto: Dag Olav Husås
Foto: Dag Olav Husås

Ønsker seg en mer krevende eier

Haugesunds Avis ble i dag som en av 62 norske aviser i Amedia solgt til en nyopprettet stiftelse. Dette kan gi bedre kår for lokalavisene, men i mediebransjen kan bildet fort endre seg.

HAUGESUND: Den nyoppretttede stiftelsen ut fra Sparebankstiftelsen DNB, som kjøpte Haugesunds Avis og de 61 andre lokalavisene i Amedia i dag, har solgt seg inn som mindre krevende eier i den forstand at de ikke nødvendigvis må ha avkastning på kapitalen sin. Det kan gi bedre kår for avisene.

– Jeg tror det er veldig bra for de ansatte, jeg tror det er bra for oss som lesere, ikke minst fordi det er en eier som har sagt at de ikke trenger avkastning på kapitalen sin. På litt lengre sikt er jeg litt mer skeptisk, jeg tror det blir veldig tøft å eie og drive medieselskap fremover. Så jeg kunne tenkt meg en eier som stiller strenge krav og er offensiv, sier Bjarne Hareide i Digilab Scandinavia.

Hareide har jobbet som rådgiver i mediebransjen i en årrekke. Han tror det som kjennetegner mediene er at det vil være konstante endringer, og at aktørene må være på alerten hele tiden.