FullSizeRender

Haugesunds Avis solgt i dag

Det er Sparebankstiftelsen DNB som overtar LO og Telenor sitt eierskap i mediekonsernet Amedia. Det ble meldt etter en pressekonferanse i dag kl. 15

MEDIA: En nyopprettet stiftelse blir eier av Amedia-konsernet. Den nye stiftelsen vil overta alle aksjene i Amedia fra LO, Telenor og Fritt Ord. Formell overtakelse forventes å skje i April.

Kan komme nye krav med ny eier

Redaktør i Haugesunds Avis, Einar Tho sa tidligere i dag at han ikke kunne kommentere tidspunktet for en eventuell overtakelse. Han var også usikker på om overtakelsen får noen direkte konsekvenser for avisen.

– Det kan komme nye krav til avisen med en ny eier, men det vet vi ingenting om enda. Uansett går jeg inn i denne prosessen med åpent sinn. Vi konsentrerer oss om å lage best mulig avis.

Stiftelsen vil beholde Amedia som et samlet konsern

I pressemeldingen som er undertegnet av alle parter i saken skriver det at den nye stiftelsen vil sikre konsernets og avisenes utgivelsesgrunnlag.

-Lokalavisene har stor betydning for sine lokalsamfunn, for demokratiet, kultur og organisasjonsliv. Målet med kjøpet er å bidra til at avisene kan utvikle seg videre til beste for sine lokalmiljøer, sier direktør i Sparebankstiftelsen DNB, André Støylen.