edda kino

God start på året for Edda Kino

Over 25.000 besøkende har vært innom Edda Kino så langt i år. Det er en økning på 15 prosent fra et labert vårhalvår i 2015.

– 2015 hadde en relativt svak vårperiode og en veldig sterk kinohøst. Vi er godt fornøyd med at kinoåret 2016 byr på en bedre spredning av filmene og en god variasjon av titler i alle sjangre, sier kinosjef Marit Sætre Færevåg i en pressemelding.

Hun trekker blant annet fram de Oscarnomierte filmene Sauls Sønn, Mustang, Room og Spotlight, samt blockbusteren Batman v Superman: Dawn of Justice, som titler å glede seg til i ukene framover.

Etter kun seks dager har Marvel-actionfilmen Deadpool, seilt opp på andreplass på listen over best besøkte filmer så langt i år. Med 2313 besøkende på Edda kino slår den blant annet åpningsbesøket på Avatar.

– Deadpool er en heltefilm som leker med sjangerkonvensjonene. Både humoren og volden er grovere enn Marvel-fansen er vant til, sier kinokonsulent Jorunn Kristensen. Filmen har 15 års aldersgrense. Øverst på listen over årets mest sette filmer troner 12-ganger Oscar-nominerte «The Revenant» med 2961 besøkende. Sistnevnte har vært å se på kino i snart fire uker.

Den nye norske storfilmen Birkebeinerne hadde også premiere sist fredag.

– Den har foreløpig havnet litt i skyggen av Deadpool, men var helgens nest mest sette film på landsbasis. Vi har tro på at den vil ta seg opp etter hvert, da den også har et voksent publikum, som ikke nødvendigvis oppsøker filmen første helgen på kino, sier kinosjefen.