Jon Lundemoen snakker ut om spiseforstyrrelsene. Her fra besøk hos TV Haugaland i 2014
Jon Lundemoen snakker ut om spiseforstyrrelsene. Her fra besøk hos TV Haugaland i 2014

Snakker ut om tabu-sykdommen

Jon Lundemoen fra Avaldsnes sier at spiseforstyrrelsene han har slitt med siden tenårene alltid vil være en del av han. Make-up artisten og stylisten mener at sunnhetspresset gjør at flere gutter utvikler sykdommen.

HELSE: Det er i et oppslag i dagens utgave av Dagbladet at Lundemoen snakker ut om sykdommen som i stor grad er tabubelagt blant gutter.

Til hnytt forteller han at han valgte å dele sin historie for å kunne brukes sin stemme til å nå ut med et budskap. Lundemoen har også tidligere snakket åpent om sykdommen på sin personlige blogg.

-Noe som viste seg å ha en veldig bra effekt, det tikket inn mange mailer fra folk som var i samme situasjon. Målet mitt var å bryte tabuer og få saken frem i lyset. Etter at jeg stod frem med mine lidelser har jeg holdt forskjellige foredrag om spiseforstyrrelser hos gutter, hvor jeg har delt min historie og mine erfaringer forteller han.

Det er et tema som burde kommet mye mer fram.

-Jeg er frisk fra spiseforsyrrelsen nå, men den vil nok alltid være med meg. Jeg har bare lært meg hvordan jeg skal motstå den. Jeg håper at min åpnehet kan være med på å gjøre en forskjell, det bør helt klart gjøres en del forbedringer innenfor dette også hos helsevesenet.

Lundemoen forteller at etter at han snakket åpent om det for noen år tilbake så fikk han utrolig mange tilbakemeldinger fra folk som takket han for at han stod frem.

-Vi hører veldig lite om gutter med slike lidelser, så jeg tror det var mange som satt pris på å høre om andre som slet med det samme problemet avslutter stylisten på telefon fra Oslo.