Foto: Arkiv
Foto: Arkiv

Dette skjer i vinterferien

Ikke alle drar til fjells i skolens vinterferie neste uke. Vi guider deg til spennende aktiviteter for barn i Haugesund.

HAUGESUND: Haugesund Folkebiblioteks barne- og ungdomsavdeling har ekstra aktiviteter for alle de skolebarna som blir i byen i vinterferien. Hver dag mellom kokken 12.00 og 16.00 kommer papirverkstedet til å være aktivt. Her får barna lære å lage urohester, sprellehøner og balansekyllinger – eller lage sine egne papirfigurer. Og tilbudet er helt gratis.

Skattkammeret ved Kirkens Bymisjon holder også åpent hele vinterferien. Hver ukedag mellom klokken 16:00 til 18:00 kan unge i alderen 10-15 år låne gratis utstyr til sport og fritid. Her vil det også bli arrangert aktiviteter som fotball, tennis og Playstation.

På Karmsund Folkemuseum blir det fortellerstund onsdag, torsdag og fredag klokken 10:00 alle dagene. Her forteller Tove Selås om eventyrene om heksa Pomperiposs og Askeladden som stjal sølvendene til trollet. Det er altså passelig skumle eventyr som vil bli fortalt i museumskjelleren. Gratis inngang.

Edda kino har også et tilbud for barn som har skolefri. Hver ukedag arrangerer de formiddagskino der filmer som Gråtass, Den gode dinosaur og førpremiere på Alvin og Gjengen.