Daglig leder for Stord næringsråd, Anne Grete Sandtorv.
Daglig leder for Stord næringsråd, Anne Grete Sandtorv.

Nye muligheter for arbeidsledige

På Stord Hotell blir det 23. februar holdt et arrangement for arbeidsledige ingeniører/teknologer, bygg- og anleggsarbeidere.

Av: Hanne Bottolfsen Dahl

STORD: NITO, NAV, Atheno, Samarbeidsrådet for Sunnhordland, HSH, Fellesforbundet og næringsrådet i regionen står bak arrangementet, Mulighetsarenaen.

– Vi har funnet ut at vi må gå sammen for å vise de som er arbeidsledige, at det er en del muligheter der ute. Vi ser nå at det er størst arbeidsledighet innen ingeniør, teknologer, bygg- og anleggsarbeidere, sier daglig leder for Stord Næringsråd, Anne-Grete Sandtorv, til Haugalandnytt.

Arbeidsledigheten øker stadig, så fokus denne dagen blir å se på muligheter i nye bransjer, utdanningsmulighet, karriereveiledning, videreutdanning og etableringrettleiing.

– Vi vil vise de arbeidsledige at det er folk som kan hjelpe de med ulike ting. Alt fra hvordan en etablerer seg med en egen drift, hva NAV kan hjelpe de med, hvilke rettigheter de har, og hvordan en skriver en CV, sier Sandtorv.

Rundt 20 bedrifter og organisasjoner vil være på plass på Mulighetsarenaen denne dagen. Noen av disse er Aritech, Haugaland Kraft, ABB på Stord, Fitjar Mekaniske, NCE Maritime Clean Tech, Salt Ship design, Apply TB og Apply Rig & Modules.

– Det blir nok noen som kommer til å gå inn i en helt ny bransje. Da er det viktig å vite hvor en skal gå og hva som må til for å få seg en ny jobb, sier hun.

Byregionprogrammet

Mulighetsarenaen er en del av byregionprogrammet, hvor Stord som en by skal samhandle med omlandet.

– Dette byregionprogrammet er noe som er fra kommunal- og moderniseringsdepartementet. En av satsingsområdene som Sunnhordland har kommet frem til at de vil ha, er det å vise Sunnhordland som en kompetanseregion. En av målsettingen innenfor det er å utvikle og holde på kompetansen, forteller Sandtorv.

Hun legger til at det er viktig å få frem at det skjer noe positivt og ikke bare negativt. Hun håper at dette blir en dag hvor de arbeidsledige kan få nytt mot og tenke på ulike muligheter.