Johan Jentoft er industrimekaniker hos Westcon Løfteteknikk i Haugesund
Johan Jentoft er industrimekaniker hos Westcon Løfteteknikk i Haugesund

Flere vil bli fagarbeidere

Det ble i 2015 utdannet 3233 nye fagarbeiderer i Rogaland, det er 64 flere enn i 2014.

Av: Hanne Bottolfsen Dahl

953 av de nye fagarbeiderene holder til i Haugesunds- området. I kveld blir det holdt fag- og svennebrevutdeling hos Scandic Maritim Haugesund, slik at de nyutdannede fagarbeiderene får sitt synlige bevis. Under utdelingen kommer fylkesordføreren, Solveig Ege Tengesdal til å delta og holde en tale.
– Det er flott at vi stadig utdanner mange nye fagarbeidere i fylket vårt. Fag /svennebrev er en verdifull dokumentasjon på kunnskap og kompetanse. Fagbrevet åpner mange veier, uansett hva som blir det framtidige yrkes- eller utdanningsvalg. Utdelingen er viktig for å markere hva den enkelte har oppnådd og jeg gleder meg til å være med, sier fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal i en pressemelding til Haugalandnytt.

Karmøy kommune havner på en tredje plass over kommuner som utdanner flest fagarbeiderer, med totalt 348 fag- og svennebrev. Haugesund kommune får en fjerdeplass, med 226 fag- og svennebrev.

Under fag- og svennebrevutdelingen blir det også delt ut både årets lærebedrift til FMC BioPolymer, og årets hederspris til Øyvind Bårdsen.