I SORG: Westcon Yard har på sine nettsider lagt ut en pressemelding om dødsulykken. Skjermgrabb: Westcon.no
I SORG: Westcon Yard har på sine nettsider lagt ut en pressemelding om dødsulykken. Skjermgrabb: Westcon.no

Navnet på dykkeren frigitt

Det var den 22 år gamle Sondre Birkeland fra Haugesund som mistet livet i arbeidsulykken på Westcon Yard i Ølensvåg.

VINDAFJORD: Det opplyser Vindafjord lensmannskontor til Haugalandnytt mandag. Politiet har nå avsluttet sine undersøkelser på stedet.

– Krimteknikere har vært på stedet, og avhør er tatt. Så langt har vi ikke konkludert med noen årsak til ulykken, sier politioverbetjent Arild Austrheim til Haugalandnytt.

Les også: Mann (22) mistet livet i arbeidsulykke

Arbeidstilsynet har rutinemessig bistått politiet i saken.

– Arbeidet som pågikk er stanset inntil det foreligger en ny risikoanalyse, sier Ronny Hagen.

Les også: Matre: – Vet ikke hva som gikk galt

Minnestund

Birkeland var aktiv i Haugesund Turnforening i store deler av sitt liv, og søndag valgte foreningen å samles til minnestund samt dele sin sorg på nettsidene sine.

– Det var med sjokk og sorg vi tidligere i uken fikk informasjon om at Sondre hadde vært utsatt for en kritisk arbeidsulykke, og senere meldingen om at han var gått bort, bare 22 år gammel, skriver foreningen.

Videre skriver de følgende:

«Sondre Birkeland startet som aspirant i troppsgymnastikk, og ble både Norgesmester (junior) og Europamester (junior mix) før han ga seg som konkurransegymnast. Sondre var også trener i foreningen og han holdt god kontakt med sitt miljø på turn etter at han sluttet. Han var en populær gutt og en humørspreder som skapte god stemning og godt miljø rundt seg. Hans venner i foreningen er mange.

Treningskamerater, trenere og venner for øvrig på turn sørger over tapet. Våre tanker går til Sondres familie og samboer.»