foto: susannesondfor.com
foto: susannesondfor.com

Ordknapp Spellemannsdronning

Til tross for tre Spellemannspriser til Susanne Sundfør var artisten som vanlig svært ordknapp da hun møtte pressen.

SPELLEMANNSPRISEN: Susanne Sundfør ble Spellemanns-showets store dronning etter at hun stakk av med tre priser under lørdagens show. Sundfør er kjent for å være svært ordknapp og lar seg sjeldent intervjue av pressen. Det ble også tilfellet etter Spellemannshowet. Artisten kom riktignok opp i presserommet etter at hun hadde mottatt prisen for årets popsolist, men var svært ordknapp under seansen som varte noen få minutter. Da NRK P1 ville ha noen ord takket hun nei og forsvant ned i salen igjen.

Det var ingen artister som stakk av med like mange priser som Haugesundsartisten. Hun var nominert til fire priser i tillegg til kategorien Årets Spellemann. Sundfør fikk prisen som årets popsolist, årets album for albumet «Ten Love Songs» og årets produsent.

 – Tusen hjertelig takk. Dette betyr utrolig mye for meg. Jeg begynte med det siste albumet og trodde ikke jeg kom til å gjøre det noe særlig bra, sa hun i takketalen etter at hun hadde mottatt prsien som årets produsent.

Der takket hun også årets popgruppe «Bow To Each Other» for at hun fikk produsere albumet deres og menete at det hadde gitt henne lærdom og mot nok til å produsere sitt eget album.

Lørdagens tre Spellemannspriser gjør at hun nå har vunnet fem totalt. Fra før har hun vunnet prisen som årets tekstforfatter (2010) og årets kvinnelige artist (2007). Sistnevnte pris skapte fikk for øvrig artisten til å protestere fordi hun var uenig i at prisen skulle være utnevnes etter kjønn, i stedet for en kategori for begge kjønn.

Flere andre lokale artister var nominert til spellemannspriser. Bandet Bow To Each Other fikk med seg prisen som beste popgruppe, i konkurranse mor A-HA og Marcus og Martinius, mens innen kategorien Indie var det The Megaphonic Thrift som stakk av med den gjeve prisen.

Andre lokale nominerte:

Enslaved – nominert i kategorien Metal

Undergünnen – nominert i kategorien Rock

Nils Økland Band – nominert i kategorien Folkemusikk/tradisjonsmusikk

Kindred Fever – nominert i kategorien Rock

Britt-Synnøve Johansen – nominert i kategorien Barnemusikk