geir tangen

Høster glitrende kritikk for krimroman

– Veldig uventa og veldig kjekt, sier Geir Tangen. Lørdag våknet han opp til terningkast fem og en anmeldelse uten et eneste negativt ord skrevet av forfatter Ingvar Ambjørnsen.

LITTERATUR: Krimromanen «Maestro» har Tangen gitt ut på sitt eget forlag og handlingen tar utgangspunkt i Haugesund der en seriemorder går løs. Tangen har bevisst tatt seg frihet til å leke med krimsjangeren, noe også Ambjørnsen gjør et poeng ut av i anmeldelsen.

– Jeg er spesielt glad for at han har skjønt hva jeg vil med romanen min. Han har forstått konseptet – at jeg leker med krimklisjeene for å hylle sjangeren, sier Tangen.

Ingvar Ambjørnsen sparer ikke på superlativene i anmeldelsen, og skriver blant annet:

Helt til de aller siste sidene blir velkjente kort spilt ut i overraskende vendinger. Ja flere ganger ble jeg sittende og le høyt av forfatterens oppfinnsomhet og lekelyst. Hele boka bærer preg av skriveglede og overskudd. Vevd inn i det hele finnes også hilsener og hint til norske krimkolleger, flere av dem er faktisk del av selve gåten.

På eget forlag

Ambjørnsen mener i tillegg at boka er en vekker til norsk forlagsbransje, sett i lys av at Geir Tangen har gitt ut krimromanen på sitt eget forlag «Mata».

– Det har vært mitt mål at jeg skal gjøre alt med kvalitet i alle ledd. Det er godt å se at det har nådd fram, og jeg har hatt veldig gode hjelpere og folk jeg har leid inn utenom, sier Tangen.

– Gir pågangsvilje

Selv mener han det mest oppsiktsvekkende er at han som selvpublisert debutant får en helsides anmeldelse skrevet av Ingvar Ambjørnsen – uten et negativt ord.

– Det er noe helt annet å jobbe i motbakke, så dette gir pågangsvilje. Jeg føler jeg kan stå med rak rygg for denne romanen, sier norsklæreren som har vært fan av krimsjangeren helt siden han selv slukte Hardy-guttene som liten.

Anmeldelsen kan leses her (krever innlogging).