arkivfoto
arkivfoto

Slutt på generell bevæpning

Politiet frataes våpnene i neste uke.

POLITIBEVÆPNING: I over ett år har politiet bært våpen på hofta på grunn av økt fare for terror i Norge og et høynet trusselbilde. Nå er det imidlertid stopp. Fra og med onsdag vil politiet gå tilbake til ordningen med fremskutt lagring som eksisterte før den midlertidige bevæpningen.

– Det trusselnivået som nå er beskrevet og nåværende våpeninstruks gir ikke hjemmel til å fortsette den midlertidige bevæpningen, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til NRK.

Våpnene vil dermed bli lagret i låste våpenskap i bilen. I løpet av den midlertidige bevæpningen har det blitt avfyrt over 30 vådeskudd. Flere politibetjenter er blitt skadet som følge av uønskede avfyringer. Før jul ble blant annet en kvinnelig politibetjent skutt i foten da våpenet hennes gikk av med et uhell.

Politiets Fellesforbund har hele tiden hevdet at norsk politi bør bære våpen hele tiden. De mener avvæpningen er uheldig.

– Politiets Fellesforbund tar til etterretning den avgjørelsen Politidirektoratet har tatt. Men vi mener fortsatt at norsk politi skulle vært generelt bevæpnet og det standpunktet står ved lag, sier leder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad til fagforeningens egne nettsider.