Gjenbruk: Noen av de varme vinterklærne som skal deles ut til de som trenger det i kulda.
Gjenbruk: Noen av de varme vinterklærne som skal deles ut til de som trenger det i kulda.

Ikke alle barn i Haugesund har råd til vinterklær

Snøen og det nydelige vinterværet er noe de aller fleste barn gleder seg over. Samtidig må mange familier ta vegen til Frivilligsentralen for å få vinterklær til barna, de har rett og slett ikke råd til å kjøpe dem selv.

BARNEFATTIGDOM: Norsk Folkehjelp i Haugesund begynte ifjor å samle inn og dele ut vinterklær til flyktningene som kom til Haugalandet.

Samtidig ble det avdekket at også flere norske familier trenger hjelp til å få kledd seg skikkelig i kulda. Gjennom Haugesund Frivilligsentral har de den siste tiden delt ut vinterklær til barn som har måtte sittet inne fordi de ikke har hatt gode nok klær til å takle vinterkulden.

Skambelagt å måtte be om hjelp

Målfrid Vold som er daglig leder i Frivilligsentralen forteller at de inviterer familiene inn på lageret de har med klær og lar dem være alene den tiden de trenger til å prøve på og finne ut hvilke klær de trenger.

Målfrid Vold leder av Haugesund Frivilligsentral forteller om stor pågang.

Målfrid Vold leder av Haugesund Frivilligsentral.

Hun melder også om stor respons fra publikum som ønsker å bidra med klær, samtidig pusses lokalet i sentrum av Haugesund opp for å gjøre selve hente-opplevelsen enda bedre.

Se videoinnslag i vinduet over.