SJEKKET BILISTENE: UP skrev ut elleve gebyrer torsdag formiddag arkivfoto: Marit Nilsen
SJEKKET BILISTENE: UP skrev ut elleve gebyrer torsdag formiddag arkivfoto: Marit Nilsen

Måtte skifte dekk og børste snø

At en forbipasserende kjørte på felgen var ikke godt nok for politiet. – Skift dekk og børst snø av bilen før du kjører, forlangte politiet til bilisten som ble stoppet i Karmsundgata.

HAUGESUND: Torsdag formiddag stilte politiet inn kikkertsikte og skrev ut forelegg til elleve bilister i tidsrommet mellom 10.30 og 11.35 i Karmsundgata. Utrykningspolitiet (UP) kontrollerte da bilbelte og bruk av håndholdt elektronisk utstyr hos de kjørende.

Og det var flere som ikke hadde tatt seg bryet med å feste det livsviktige bilbelte.

– 1.500 kroner er sure penger, men vi forlenger jo livet til de som har glemt det, sier politiførstebetjent Thor-Arne Bjørnsen i UP kort tid etter at de har fylt ut dagens første gebyr.

Sammen med makker Gunnar Sande sørget Bjørnsen for å være godt synlig på busstoppet i Karmsundgata like ved Haugesund stadion.

– At bilistene ser oss langs veiene har også sin hensikt, sier Bjørnsen.

Totalt ble det utstedt elleve gebyr under kontrollen. Fem for manglende bruk av bilbelte, og fem for håndholdt mobil under kjøring.

– I tillegg fikk en person utskrevet et forelegg da han ikke hadde tilstrekkelig sikt gjennom ruta. Han måtte også skifte et punktert dekk før han fikk kjøre videre, sier Bjørnsen til Haugalandnytt. 

Se hele innslaget over.