Illustasjonsfoto: Marit Nilsen
Illustasjonsfoto: Marit Nilsen

Snø og minusgrader resten av uka

...men så kommer plussgradene fra mandagen av.

VÆRET: Det er ventet snø både onsdag og torsdag denne uken. Og dersom værtjenesten yr.no har rett i sine prognoser, vil den faktisk bli liggende til og med søndag før den forsvinner.

Fra mandag av ser det nemlig dårlig ut for alle snømenn som er blitt lagd den foregående helga. Da meldes det om plussgrader flere steder på Haugalandet, bortsett fra i høyereliggende strøk som Sauda og Odda.

– Gradestokken viser mellom null og to plussgrader i tillegg til sørøstlig bris som kan øke på til stiv kuling på kysten de nærmeste dagene, sier vakthavende meteorolog Steinar Skare i Vêrvarslinga på Vestlandet.

Han understreker at snøen som er meldt onsdag og torsdag kan falle som sludd på kysten. Fredag vil nedbøren nærmest garantert falle som snø over store deler av Haugalandet og i innlandet. Dermed vil fire minusgrader sørge for at det som er igjen av snøen blir liggende til og med søndagen.

– Lyspunktet får være to rolige, flotte helgedager med sol og oppholdsvær i vente, sier Skare.