IMG_1701

FKH har solgt Simon Diedhiou

FKH-spissen Simon Diedhiou forlater FK Haugesund til fordel for belgiske Gent.

FOTBALL: Diedhiou kom til FKH fra det senegalesiske fotballakademiet Diambars foran 2015-sesongen. 24-åringen signerte da en fireårskontrakt med FKH.

I debutsesongen sin i norsk fotball endte Diedhiou med ni scoringer. Ett mål bak Christian Gytkjær som etter alt og dømme blir Alexander Søderlunds erstatter i Rosenborg kommende sesong.

Nå er det altså klart at den kraftfulle spissen fortsetter karrieren i Belgia og Gent. Den belgiske klubben er klar for åttendedelsfinalen i Champions League der de møter tyske Wolfsburg 17. februar.

FKH får godt betalt

– Vi får en bra sum for Simon, og spilleren selv ytret et sterkt ønske om å få forlate oss, forteller daglig leder i FKH, Eirik Opedal.

Opedal vil ikke kommentere overgangssummen ytterligere, men er godt fornøyd med hva FKH sitter igjen med etter lange og krevende forhandlinger med den belgiske toppklubben.

Diambars har krav på en prosentandel av kjøpesummen.

Travel overgangsvinter

FK Haugesund står nå igjen uten etablerte målscorere i klubben. Dermed knyttes det enda større spenning til hva klubben kommer til å foreta seg på overgangsfronten de neste ukene.

I løpet av januar måned kommer det åtte afrikanske spillere for å vise seg fram på FKH-trening. Dessuten skal den tidligere Start-spilleren Sondre Tronstad trene med klubben i. Det 20 år gamle midtbanetalentet spiller nå for U21 laget til Huddersfield og ankommer Haugesund i kveld.

Sondre Tronstad og Derrick Mensah kommer til å trene med FKH i morgen når laget tar turen til Vea for å innvie den nye storhallen på vest-Karmøy.

I dagens Tribunefeber får du med deg alle overgangsspekulasjonene rundt FKH, før nyheten kom i kveld om at Simon Diedhio er klar for belgiske Gent.

FK Haugesund kan forøvrig få en afrikansk erstatter for Simon Diedhiou. FKH-trener Mark Dempsey forteller at en nigerianer ankommer Haugesund på torsdag. Angrepsspilleren skal være nær en overgang til FKH.