REDDET: Det var elleve minus og en meter snø på Haukeli da denne luringen ble tatt hånd om av «tre vise menn» på selveste julaften. Foto: Håkon Aarthun
REDDET: Det var elleve minus og en meter snø på Haukeli da denne luringen ble tatt hånd om av «tre vise menn» på selveste julaften. Foto: Håkon Aarthun

Tre vise menn reddet sau fra vinterfjell

Bortkommen sau på Haukeliseter opplevde tidenes julemirakel.

HAUKELI: Da resepsjonen på Haukeliseter Fjellstue fikk tips om en bortkommen sau i elleve minus og en meter snø på selveste julaften, var de ikke sene med å sno seg rundt.

«Tre vise menn, to fra personalet og en gjest, syntes synd på det stakkars dyret og bestemte seg for å dra ut og redde sauen» skriver Haukeliseter Fjellstue på sin Facebook-side.

Hentet i pulk

Med scooter, ski og pulk la de ut på den noe uvanlige redningsaksjonen.

– Sauen virket meget fornøyd med å bli hentet i pulk, forteller resepsjonist Håkon Aarthun til Varden som først omtalte den koselige julehistorien.

«Et lite julemirakel og en stor takk til personalet og gjester som hjalp til å redde en litt sliten sau.»

Eieren sjokkert

Facebook-innlegget til Haukeliseter Fjellstue har høstet over 3.300 likes og er både delt og kommentert godt av deres følgere.

– Formen til sauen var overraskende grei til å ha vært ute siden sommeren. Eieren var sjokkert over at den ble funnet i live, sier Aarthun til Varden.

Det legges til at det var fullt i herberget den kvelden, men at sauen fikk en gjestmild stall (garasje) å varme seg i, samt en god julemiddag med gulrøtter og havregryn.