STORMFULLT: Det er ventet "mye" vær hele uka. Foto: Øystein Merkesvik
STORMFULLT: Det er ventet "mye" vær hele uka. Foto: Øystein Merkesvik

Varsler storm langs kysten

Forventer mye vind og vanskelige kjøreforhold i Rogaland.

OBS-VARSEL: Lørdag sendte Meteorologisk Institutt ut OBS-varsel for fylkene Hordaland og Rogaland. Langs kysten av Rogaland vil det i følge værvarslingen komme opp i periodevis full storm i fjellet.

– Lørdag og tidlig søndag ventes det vanskelige kjøreforhold, sterk vind og høy vannstand. Søndag er det ventet mye vind og kraftige vindkast i Rogaland. Natt til søndag og først på søndag er det ventet vanskelige kjøreforhold i fjellet i Rogaland, står det i varselet.

Kjøreforholdene vil være svært vanskelige på grunn av snø og vindkast opp mot 30 meter i sekundet.

– Vinden kommer fra øst og vil ramme de stedene sommer utsatt for østavind hardt. Siden vinden kommer over fjellet vil den slå ned i landet som sterke vindkast, disse kan ha en styrke på 25–30 meter i sekundet, forklarer statsmeterorolog Ida Maria Solbrekke til NRK.