kino

På kino 2. juledag?

Hele 13 filmer står på plakaten på Edda kino 2. juledag, syv av disse er premierer

FILM:2. juledag er tradisjonelt en av de beste kinodagene i året og Haugesund er intet unntak. Og er du en av de som skal på kino har du mye å velge mellom.

– 2. juledag er den dagen i året vi har nest mest besøk, kun slått av den store kinodagen. Rundt 1500 personer pleier å finne veien inn i kinomørket på Edda på 2. juledag, sier kinosjef ved Edda kino, Marit Sætre Færevåg.

Flere storfilmer kom allerede før jul. Både James Bond og Star Wars har trukket masse folk. Til nå har 5484 mennesker sett den syvende filmen i Star Wars-universet på Edda, totalt 337121 personer i hele Norge

– Denne blir vist på Edda 1 om kvelden, og vi har stor tro på at den fremdeles vil være godt besøkt. Med tanke på james Bond er den sett av mange, men er nå inne i sin siste visningsuke på Edda. Den har gått lenge og nå er det mange premierer som kommer, så hvis du har gått glipp av den bør du benytte muligheten nå, sier Sætre Færevåg.

På Edda 2. juledag er det hele syv premierer. En av de det er knyttet store forventninger til er den andre filmen om Solan og Ludvig; Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa

– Dette er vel en av de filmene som blir den største i løpet av jula. I tillegg har vi tre andre familiefilmer å by på, sier kinosjefen.

Hotel Transylvania 2 (6 år, spilletid: 1t 29 min): Oppfølgeren til animasjonsfilmen Hotell Transylvania. Denne gangen må Dracula håndtere monstruøse familieforviklinger. Alt ser ut til å gå strykende på Hotell Transylvania. Dracula har omsider løsnet på sine strenge «kun monstre»-regler, og har nå åpnet dørene for vanlige mennesker også. Men bak stengte kister er Drac bekymret for sitt nusselige barnebarn, Dennis, som er halvt menneske og halvt vampyr…

Snoopy og Charlie Brown: Knøttene-Filmen (Tillatt for alle: 1t 33 min):Charlie Brown, Snoopy og resten av den sjarmerende Knøttene-gjengen gjør sin lerretsdebut, i det nyeste av 3D-teknologi. Snoopy, verdens mest elskede beagle – og flygeress – tar til vingene for å forfølge sin erkefiende «Den Røde Baron», -mens hans bestevenn, Charlie Brown, begynner sin egen episke reise.

Men det er bare noe for familiene 2. juledag. Liker du action og drama er det mer enn nok å se. Action filmen Point Break og komedien Joy har også premiere nå i romjulen.

– Vi har søndagsåpent hele romjulen, og har første filmvisning klokke 15, sier kinosjefen.

Her er resten av premiere-filmene på Edda denne julen:

Point Break (Action 12 år, spilletid 1t 53 min): En ung FBI agent infiltrerer et team med ekstremsportutøvere som han mistenker for å stå bak en rekke enestående, sofistikerte ran. Undercover, og med fare for eget liv, forsøker han å bevise at disse atletene er arkitektene bak eksepsjonelle ran som har en dypere mening enn bare pengeverdien i seg selv.

Joy (Komedie/drama 6 år, spilletid 2t 4 min): Storfilmen JOY er inspirert av den legendariske businesskvinnen Joy Mangano, en oppfinner og entreprenør som grunnla en mektig familiebedrift og imperium.Over fire tiår følger vi Joy (Jennifer Lawrence), som går fra å være en hardtarbeidende alenemor som forsøker å få endene til å møtes for sin nesten-ødelagte familie. Dreven av å oppfinne, og samtidig ta vare på dem rundt henne, opplever hun svik og forræderi på veien mot å realisere sine drømmer.

In the heart of the Sea (Action/eventyr 12 år, spilletid 2t 28 min): Oscar-vinner Ron Howard («A Beautiful Mind») har regien til dette storslagne action-eventyret, basert på Nathaniel Philbricks bestselger; boken om den dramatiske sanne historien til hvalfangerskuta Essex.

45 år (Drama Tillatt for alle, spilletid 1t 35 min): 45 ÅR er en nydelig skildring av ekteparet Geoff og Kate som får forholdet satt på prøve like før de skal feire sin 45-års bryllupsdag. Charlotte Rampling og Tom Courtenay, to av Englands flotteste skuespillere, storspiller i dette stille og nyanserte relasjonsdramaet. De mottok begge Berlinalens Sølvbjørn for sin innsats.

En mann med navn Ove (Komedie 12 år, spilletid 1. 56 min):59-åringen Ove er nabolagets hissigste ordensmann, som for noen år siden ble kastet ut som styrer av borettslaget. Men det gir Ove blanke i og styrer fremdeles med jernhånd over fellesarealene. Når høygravide Parvaneh med familie flytter inn i rekkehuset over veien, og ved et uhell rygger inn i Oves postkasse blir det starten på en komisk og hjertevarm historie om ufyselige katter, uventet vennskap og en kjærlighet så sterk at ikke engang døden virker skremmende.

Det helt nye Testamentet (12 år, spilletid: 1t. 55 min): Vinneren av Publikumsprisen og Gledessprederen på Haugesund Filmfestival. Nominert til Golden Globe for beste fremmedspråklige film. Shortlistet til Oscar for beste fremmedspråklige film. Utvalgt til Directors Fortnight – Cannes Filmfestival