Skjermbilde 2015-12-15 kl. 15.05.26

Tilbyr gratis øvelseskjøring

Ikke alle har foreldre eller nettverk som kan hjelpe til med øvelseskjøring. Derfor ønsker Sveio Frivillighetssentral å tilby øvelsestimer i bilkjøring helt gratis.

SVEIO: Det er Sveio Høyre som har tatt initiativ til innsamlingen av midler til en bil som frivillighetssentralen i Sveio vil få denne uken. De ønsker å tilby gratis øvelsestimer i bilkjøring, men daglig leder i Sveio Frivillighetssentral, Victoria Danielsen, presiserer at de ikke kommer til å konkurrere med trafikkskolene.

– Tilbudet vil være som en bonus i tillegg til de obligatoriske timene en har hos kjøreskole. Ikke alle har foreldre eller nettverk som kan hjelpe til med dette, og da kan det fort bli dyrt. Derfor ønsker vi å tilby mengdetrening helt gratis, sier hun.

Stort behov blant innvandrere

Danielsen forteller at de ikke legger noen begrensinger på alder eller bakgrunn – her kan alle som vil benytte seg av tilbudet. Likevel merker de at behovet er størst blant innvandrere som nylig har fått opphold i Norge. Alan Abrahim kom til landet for to år siden fra Kurdistan, og har denne høsten fått god hjelp av pensjonist og frivillig Helge Matre til å øvelseskjøre.

– Først var det vanskelig, men ikke nå lenger, sier Alan.

Han begynner å få god kontroll bak rattet takket være mange øvelsestimer sammen med pensjonisten Helge. Teoriprøven er bestått, en nyinnkjøpt Mercedes står klar i garasjen og nå mangler bare oppkjøringen som Alan skal ta neste uke.

Se hele videoinnslaget over