Foto: TEJ
Foto: TEJ

Signerte prestisjekontrakt med Statoil

Westcon Løfteteknikk har signert to prestisjekontrakter med Statoil

HAUGESUND: – Det er en gledens dag for oss.

Nyheten om den nye rammeavtalen med Statoil smakte ekstra godt for administrerende direktør i Westcon Løfteteknikk, Karl Johan Jentoft. Etter en vanskelig høst har selskapet signert to rammeavtaler med oljegiganten Statoil.

– Markedet har vært svært vanskelig og vi har jobbet knallhardt hver dag for å få dette til. Dagens kontrakter representerer en stor milepæl for oss og det er kjekt å nå frem når markedet er så dårlig, sier Jentoft.

Den første avtalen omfatter vedlikehold og kontroll av Statoil sine Løfteutstyrskontainere som i hovedsak vil bli utført i Westcon Løfteteknikk sine verkstedsfasiliteter.

Den andre avtalen omfatter sakkyndig kontroll av ikke-kompleks løfteutstyr ved Statoil sine anlegg onshore og offshore.

Avtalene løper over fire år med opsjoner på til sammen fire nye år, og er den første direkte avtalen Westcon har signert med Statoil

– Kontraktene gir oss store muligheter. Vi har jobbet målrettet med dette i flere år for å få til dette. Dette er en prestisjekontrakt for oss. Nå gjelder det å prestere, sier Jentoft.

Westcon Løfteteknikk AS ble etablert i 1993, en totalleverandør innenfor løfteutstyr. Selskapet omsatte for nærmere 250 millioner kroner i . 2015 har vært et vesentlig tøffere år. Selskapet har de siste månedene måtte redusere i aktiviteten. 30 personer er blitt permittert og ni personer er blitt sagt opp. Alt på grunn av redusert aktivitet inne offshoremarkedet. Selskapet ligger i år an til å få en omsetning på i overkant av 200 millioner kroner, en nedgang på rundt 40 millioner kroner sammenlignet med 2014.

– Vi har hatt en nedgang i volum på 15-20 prosent. Det har vært viktig for oss å rigge arbeidsplassen for fremtiden. Denne kontrakten har en betydelig størrelse og sikrer deler av driften de neste årene.