GATEFOTBALL: Gjengen i FKH sitt gatefotballprosjekt klar til avreise i dag morges.
GATEFOTBALL: Gjengen i FKH sitt gatefotballprosjekt klar til avreise i dag morges.

– Vi går for seier

Gatefotballgjengen til FK Haugesund går for turneringsseirer når de møter andre tippeligalag i en egen gatelagsturnering.

GATEFOTBALL: – Dette er kjempekjekt og det gir meg utrolig mye, sier Jarle Sandvik.

Han har spilt på gatelaget til FK Haugesund siden oppstarten. Sammen med åtte spillere og lagledere satte han seg på bussen til Bergen i dag morges.

Turneringen arrangeres i regi av Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball og arrangeres over to dager. Spillerne bor på Sotra, spiller kamper i Sotrahallen, spiser felles middag og ser kamp på storskjerm. Lagene blir delt inn i to puljer.

– Her får de stabile rammer og muligheten til å føle på hvordan livet som fotballspiller er. De har gledet seg til dette i ukesvis, sier prosjektleder Kjell Åge Kallevik.

Fredrikstad, Vålerenga, Stabæk, Viking, Haugesund, Sandefjord, Start og arrangør Brann stiller alle med sine gatelag i turneringen.

– Turneringen er et høydepunkt for spillerne. Julen kan være kjip for mange rusavhengige, så dette er med på å gjøre adventstiden lysere for dem. De gleder seg veldig, forteller arrangementsansvarlig i Brann, Hege Rokne, til Brann.no.

Målsettingen med gatelagene er å skape et aktivitetstilbud for rusavhengige som gir fysisk aktivitet, samt skape en arena for sosial utvikling, mangfold og integrering.

– Dette blir et viktig avbrekk i en ellers kjedelig hverdag og gir mye glede, sier gatefotballspiller Thomas Nørbech.