Kjekke damer fra Civitan Club.
Kjekke damer fra Civitan Club.

«Stjerneprofessor» til Haugesund

Under et pressemøte i regi av Haugalandskonferansen lettet i dag Haugesundregionens Næringsforening på sløret hva angår gjester til neste års konferanse.

NÆRINGSLIV: Selve «stjerna» blir økonomiprofessoren Stephane Garelli, som regnes som en av de fem beste foredragsholderne i Europa. Han har blant annet 13 år bak seg som sjef i Davos Economic Forum og er i dag direktør for World Competitiveness Centre. Han innehar en rekke internasjonale styreverv i bank og finans. «Garelli går ikke av veien for å konfrontere og provosere når han maner bedrifter og enkeltindividr til å benytte nye strategier for tilpasning» skriver Haugalandskonferansen i en pressemelding.

Omstilling

Tema for neste konferanse er «Kampen for tilværelsen», med den utfordrende situasjonen i arbeidsmarkedet som bakteppe.

– Vi lever i en utfordrende tid, alle snakker om omstilling. Men hvordan- og til hva? Vi har hentet inn foredragsholdere som kan gi oss innsikt i hva som skjer globalt, nasjonalt og regionalt, og råd om veien videre, sier HN-direktør Egil Severeide.

Fra Sverige

I tillegg til Garelli kommer NHO-direktør Kristin Skogen Lund og BI-professor Torger Reve. Neste års program byr også på noen svenske innslag. Verdens første internettfilosof, forfatter, Idol-dommer og produsent Alexander Bard kommer for å snakke om teknologiens muligheter. I tillegg gjester Pär Johansson konferansen. Han leder en teatergruppe for utviklingshemmede som blant annet har høstet stor suksess på Broadway. «Alt er mulig, bare man tror på mennesker» er tema for Johanssons foredrag.

Stor interesse

Så langt har over 300 gjester holdt av plass på konferansen, som de siste årene har hatt fullt hus med over 650 deltakere både på dag og kveld. Konferansen har blitt et viktig samlingspunkt for nærings- og samfunnslivet på Haugalandet.

Konferansier blir Kari Birkeland, et kjent TV2-ansikt for noen år tilbake som i dag jobber som produsent og foredragsholder.

På festkvelden bidrar Finn Erix med Finn Tokvam og Halvor Folgerø, to journalist-trubadurer som skal underholde med gode historier og «ei hyrdestund med populærmusikk».