Politioverbetjent Torbjørn Nervik
Politioverbetjent Torbjørn Nervik

– Ser ingen annen mulighet

Etterforskningsleder Torbjørn Nervik d.y. om hvorfor de offentliggjør overvåkingsvideoene som viser mulige innbruddstyver.

KRIMINALITET: Foreløpig har politiet lite informasjon de antatte gjerningsmennene bak de mange innbruddene i området Skåredalen/Eikje de siste dagene. Torsdag frigir de derfor flere overvåkingsvideoer.

Nå etterlyser de tips fra publikum, og frigir overvåkingsbilder i håp om at noen kjenner igjen de mistenkte.

– Nå har vi hatt så mange innbrudd, og så store verdier er tatt fra folk, at vi ser ikke noen annen mulighet enn å gå ut med de få sporene vi har, sier etterforskningsleder Torbjørn Nervik d.y. i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Tror ikke de hører til i byen

Han har tro på at noen vil kjenne igjen personene i videoen.

– Så håper vi at vi får tilbakemelding så fort som mulig, sier han.

Foreløpig har politiet lite informasjon om gjerningsmennene, annet enn at de er av utenlandsk opprinnelse.

– Hvor de kommer fra eller hvem de er vet vi ikek helt enda, men vi har hatt så mange forhold i Eikje-Skåredalen området at vi må forsøke å få en stopp på dette, fastslår Nervik.

Må varsle

Han forteller at politiet har gjort en rekke tiltak allerede og at man håper video og bilder av gjerningsmennene vil føre til et snarlig gjennombrudd i etterforskningen. Han oppfordrer publikum til å holde øynene åpne.

– Publikum må varsle oss om de ser folk ute som lusker rundt hus og hager, enten det er en eller flere sammen. Vi vil komme og hjelpe så fort som overhode mulig. Det viktigste er uansett at folk passer på sine egne hus og sørger for at alle dører er låste. De aller fleste av disse innbruddene ser ut til å ha kommet gjennom ulåste kjeller eller terrassedører.

Dem som har tips i saken kan kontakte politiet på telefon 02800.