Skjermbilde 2015-11-30 kl. 20.16.34

Trygg inne, trygg ute

Haugesund har det som skal til for at en kan føle seg rimelig trygg, selv om en er ute med alkohol innabords. Lørdag var det enda tryggere enn vanlig.

HAUGESUND: Logikken er ikke alltid helt på topp etter noen enheter med alkohol. Det var også litt av årsaken til at representanter fra samarbeidsprosjektet Trygt Uteliv var godt synlige i bybildet natt til søndag.

– Trygt uteliv er et samarbeidsprosjekt mellom politiet, utelivsbransjen og Haugesund kommune med tanke på å forebygge vold og overskjenking. Vi har et godt samarbeid med dørvakter og kommunale instanser,  og i kveld er vi sammen for å markere et trygt uteliv, sier Terje Heldal, innsatsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Selv om politiloggen har en tendens til å ese ut i helgene, er ikke Haugesund nødvendigvis det verste stedet å representere lovens lange arm.

– Vi synes utelivet i Haugesund er variert og bra. Det er lite spredt, stort sett sentrert på indre kai, og for politiet er det rimelig greit at det ligger slik. I andre byer ligger det mye mer spredt og der bruker de mye mer ressurser enn det vi gjør her i Haugesund. Men det jeg synes påvirker utelivet på den beste måten, er den nære kontakten mellom politiet og og vaktselskapene, sier Pål Gjil, politiførstebetjent HSPD.

Bli med TV Haugaland en runde på byen. Se reportasjen over.