Skjermbilde 2015-11-30 kl. 19.54.30

Håper på privat hjelp

Chanel Santana Strand vet ikke hvor hun skal gjøre av alt utstyret hun har samlet inn til å hjelpe flyktnignene som kommer i land i Hellas. Nå håper hun på privat hjelp for å lagre alt.

FLYKTNINGEKRISEN: Da Chanel Santana Strand fra Torvestad var på den greske øya Lesbos i september for å hjelpe flyktninger i land etter den strabasiøse turen over Mytelinistredet som skiller Tyrkia fra den greske øya fikk hun føle den pågående flyktningekrisen fra nært hold. I januar tar hun på ny turen ned for å hjelpe flyktningene.

– Forholdene vil nok være verre nå enn sist gang. Været er dårligere og mange flere enn tidligere i høst klarer ikke turen over og drukner. Jeg regner med inntrykkene blir enda sterkere denne gangen, sier 29-åringen fra Torvestad.

Vel hjemme i Norge har hun brukt de siste månedene på å samle inn leker, klær, penger og annet utstyr som flyktningene trenger når de kommer i land. Så mye har hun samlet inn at hun nå ber om hjelp til å lagre utstyret.

– Jeg har tømt alle bodene mine hjemme og et gjesterom er fullt opp med utstyr og ting til flyktningene. Jeg har vært i kontakt med Karmøy og Haugesund kommuner for å høre om de har ledig lagerplass uten hell. Nå håper jeg at noen adre kan ha ledige lokaler hvor jeg kan lagre alt utstyret jeg har samlet inn, sier Santana Strand.

Se hele reportasjen i videovinduet over