håndball

Satser på unge håndballtalenter

Haugaland Håndball håper klubbens talentutviklingsprosjekt skal bære frukter og gi nye a-lagsspillere.

BARENIDRETT: Over hundre barn i alderen 11-14 år var samlet til håndballspill og lek da Haugaland Håndball samlet klubbens unge spillere til treningssamling.

– Haugaland Talentutvikling ble startet i 2000 fordi vi ønsket å gi et ekstra tilbud til guttene for å på sikt utvikle egne a-lagsspillere til Haugaland Håndballklubb. Senere har vi hatt fokus på at det viktigste er å få flere gutter til å spille og at de ikke slutter med håndball i 15-16 års alderen, sier nestleder i HHK, Siri Rinden.

Nå har klubben også startet opp talentprosjektet for jentene i klubben. 40 jenter møter til trening hver gang. Og at HHK trenger å produsere flere lokale spillere er hevet over en hver tvil. Klubben har i flere år slitt med dårlig økonomi og trenger rundt 300 000 kroner for å i det hele tatt overleve inneværende sesong. For hver utenlandske spiller må klubben også betale en avgift til Håndballforbundet på 20 000 kroner.

– Foreløpig har det ingen økonomisk fordel for oss, men på sikt håper vi at sponsorene ser verdien i å gå inn i HHK for å støtte klubben og prosjektet. Vi ser allerede nå at flere spillere på G16 laget kan ta steget opp på a-laget i løpet av et år eller to, sier økonomiansvarlig i HHK, Gunnar Lund.