Skjermbilde 2015-11-22 kl. 19.52.22

– Litt koselig at de besvimer da

Fansen ville sove utenfor Maritim i natt, bare for å få et glimt av Marcus og Martinus. Idolene selv tar ikke seg selv så høytidelig, men medgir at det er litt koselig når jentene besvimer eller gråter bare fordi de liker dem så godt.

HAUGESUND: Det er dette jentene har ventet på. Noen av dem kom til byen allerede fredag, og flere overnattet på hotellet i natt i håp om i det minste å få se dem, for ikke å snakke om å få en klem eller ta en selfie med dem.

– Vi fikk tatt en selfie med dem og gitt dem blomster, sier en av tiåringene. – De er så søte!

Det later ikke til å være øvre aldersgrense for iveren.

– Jeg tok ungene med ut på flyplassen i går morges for å se om de var der, men det var de ikke. Så fant vi ut at vi skulle overnatte på hotellet, smiler Janne Reistad, som sammen med ei venninne og de to ungeflokkene har tilbrakt natta på Maritim. 

– Jentene utenfor har stått der i timesvis?

– Ja, de ivrigste kom i går! Vi måtte gi beskjed om at de ikke kunne sove utenfor, det var for kaldt. Men noen av dem har vært her siden 06.30 i morges, smiler Sverre Vågen i Yesman.

– Det er nok en del av opplevelsen deres. Så får vi bare håpe at de ikke klemmer hverandre i hjel der ute og kommer hele hjem. For disse guttene her er noen sjarmtroll, hadde jeg vært 13 år og jente, hadde jeg stått utenfor her jeg også. 

Norges nye popkonger

To trettenåringer er Norges nye popkonger. Tallene de kan vise til kan ingen etablerte artister kimse av. De har solgt ut Oslo Spektrum to ganger, alle konsertene er utsolgt ut året og de har toppet VG-lista.

– Det er ikke mange 13-åringer som får oppleve dette i Norge, og vi må si at vi er veldig heldige. Vi jobber veldig hardt for dette, og det er ekstremt morsomt å få lov til å være med på dette, sier Marcus og Martinus, som er vant til å fullføre setningene for hverandre. 

Tvillingene er sammen 24/7.

– Har det gått mer enn ti minutter, må jeg gå og finne Martinus, sier Marcus, som medgir at av og til kunne de trenge en pause fra hverandre. – Men det funker ikke. Vi er bare så vant til å være sammen hele tiden. 

Det har alt gått tre år siden tvillingene vant Melodi Grand Prix junior. To uvanlige, vanlige gutter var på rett sted til rett tid. Pappa Kjell Erik Gunnarsen er med for å verne om  jordnærheten og gleden til de to guttene sine, som allerede er etablert i popindustrien.

– Jeg tror jeg holdt på med helt andre ting enn guttene da jeg var 13. Det er så lett å tenke at de er mye eldre enn det de er. Så da er det godt å komme hjem, gå ned på kunstgressbanen med hullete joggebukser og bare være vanlige gutter hjemme i Trofors. 

Det hviskes i popkrokene at Norge kan ha fått sitt svar på Justin Bieber, i dobbel dose. Men i motsetning til den amerikanske artisten kan ingen anklage tvillingene Marcus og Martinus for å ha divanykker.

– Vi liker best spørsmål fra barn. De kan spørre om morsomme ting,-  som hvilken favoritthund har du? Eller hvilken favorittfrukt har du? 

– Så det typiske kjærestespørsmålet kommer bare fra voksne?

–  Neida, alle barn også spør om det, ler guttene. 

Ny gratiskonsert

Konserten i dag er et stort plaster på såret etter gratiskonserten i august, som måtte avbrytes på grunn av tekniske problemer.

– Det er jo mange som står på for å få dette til,  sier Vågen i YesMan. – Vi har med oss Scandic Maritim, Norstage og Oasen Storsenter, som alle har stilt seg veldig villige for å få fansen fornøyde. Vi er så glade vi fikk det til.