maritabygnes

Raserte graven til Maritas far

Det var ikke et fint syn som møtte Marita Bygnes i ettermiddag da hun besøkte gravplassen til sin avdøde far på Avaldsnes.

KARMØY: –  Jeg fikk helt sjokk over at noen kan synke så lavt. Det er rett og slett respektløst, sier Marita Bygnes fra Håvik. 

Onsdag ettermiddag fikk hun beskjed fra kirkevergen om at noen har rasert graven til hennes avdøde far. Ikke bare er gravstøtten revet ned, men hele fundamentet har blitt dratt opp fra jorden.

– Folk som jeg har vist bilder til, mener at en sannsynligvis må bruke maskin for å få dette til. Heldigvis er jeg tykkhudet, fordi det var ikke et fint syn som møtte meg på gravplassen. Dette er et sårt emne, men jeg går ikke kjelleren av den grunn, forteller Marita Bygnes.

Hun har vanskeligheter med å tro på at noen har hatt spesielle motiver for å utføre denne handlingen.

– Jeg kan ikke se for meg at noen jeg kjenner ville ha gjort dette. Men jeg kjenner hele bygda og sann mine ord på at jeg skal finne ut hvem det er. Derfor oppfordrer jeg den som har gjort dette å gi beskjed til meg. 

Nå lover hun en dusør på 2000 kroner til den eller de som kan komme med avgjørende tips om hvem som har rasert graven til faren hennes på Avaldsnes.