Regissør Kjersti Steinsbø
Regissør Kjersti Steinsbø

Ny norsk spillefilm med regissør og hovedrolle fra Stord

Det var forrige uke at den nye norske spillefilmen "HEVN" hadde premiere, til nå har 9000 fått den med seg.

FILM: – Vi fikk fine tilbakemeldinger etter førpremieren hjemme på Stord, det sier en fornøyd Steinsbø til Tv Haugaland.

Fikk med bestevenninnen i hovedrollen

Steinsbø har stått for både manus og regi på filmen, som er basert på boka «Dukken i taket» av Ingvar Ambjørnsen.

I hovedrollen som Rebekka valgte regissøren en annen stording, bestevenninnen Siren Jørgensen.

-Vi har kjent hverandre siden vi var 14 år, vi vet hvordan vi skal snakke sammen. Samtidig var det viktig for meg å presentere et nytt ansikt for kinopublikumet.

De to var derfor ekstra spente foran førpremieren på kulturhuset på Stord forrige uke.

-Ikke vet jeg hvor mange timer vi har tilbrakt i det huset fra før med teater, kor og på biblioteket. Denne gangen kom vi tilbake med en hel film, det var stort innrømmer Steinsbø.

Om filmen

«Ethvert sted bærer på hemmeligheter, ethvert sted bærer på historier som ties i hjel. «Hevn» er en dramathriller om skyldfølelse, maktmisbruk og fortielse». Det skriver filmselskapet om filmen på sine egne nettsider.

Filmen handler om Rebekka, som under falsk identitet, sjekker inn på et idyllisk vestlandshotell for å oppsøke eieren – bygdas store sønn.

Begge bærer på hemmeligheter fra fortiden, som har satt dype spor. Rebekka starter et nervepirrende spill for å ødelegge livet hans, bit for bit. Men hevnen har ringvirkninger, og Rebekkas handlinger får konsekvenser for flere enn bare ham.

-Jeg hadde egentlig lyst å lage en komedie som min debutfilm ler Steinsbø. Men etter at produsenten min presenterte Ambjørnsen sin bok som et alternativ, kjente jeg at det måtte bli den historien som jeg skulle lage.

Filmen vises for tiden på Edda kino i Haugesund.