Solstadskip i opplag. Foto: Alexander Urrang Hauge
Solstadskip i opplag. Foto: Alexander Urrang Hauge

Solstad i rødt

Tallene for tredje kvartal ble alt annet enn hyggelige for Solstad Offshore.

OFFSHORE: Offshoremarkedet har de siste to årene endret seg drastisk, fra full gass til bråstopp. Det synes i regnskapstallene til Solstad offshore. Tredje kvartalsrapporten for 2015 viser et et resultat før skatt på -217 millioner kroner. På samme tid i fjor leverte Solstad et positivt resultat på 259 millioner kroner.

Skudenesrederiet hadde i tredje kvartal en flåte av 46 heleide eller deleide skip. 13 av disse ligger i dag i opplag som følge av det dårlige markedet. I tillegg har rederiet kuttet 300 arbeidsplasser.

Med en kontraktsdekning på 41 prosent for 2016 kan neste år bli verre. I følge Sysla.no tar rederiet mål av seg å redusere årlige kostnader med ytterligere 500 millioner kroner med effekt fra januar 2016.

– Forholdene tatt i betraktning syns jeg vi har hatt et ganske bra tredje kvartal. Men det er klart at det viser igjen på inntektssiden at vi har lagt skip i opplag, sier administrerende direktør Lars Peder Solstad til Sysla.

Solstad har så langt i år hatt 981 millioner kroner i inntekter, mot 1127 millioner kroner i 2014. Driftsresultatet er i 2015 -37 prosent, fra 455 millioner til 287 millioner kroner.