”Maersk Connector” ble sjøsatt den 23. juli i år fra Galati Shipyard i Romania. Foto: verftet
”Maersk Connector” ble sjøsatt den 23. juli i år fra Galati Shipyard i Romania. Foto: verftet

DeepOcean UK: installasjonskontrakt i Den engelske kanal

Deepocean UK Ltd har blitt tildelt en kontrakt av J-Power Systems Corporation for levering av alle marine arbeider for Nemo Link Interconnector Project.

NÆRINGSLIV: Det ble kunngjort i en pressemelding mandag. J-Power Systems Corporation er et datterselskap av Sumitomo Electric Industries Ltd. Nemo Link-forbindelsen skal overførte 1000 MW elektrisk kraft mellom Storbritannia og Belgia. Linken vil øke energisikkerheten for begge land og støtte integrasjon av fornybar energi. Det har blitt utpekt som en av Europakommisjonens prosjekter for å skape et integrert europeisk kraftmarked. Prosjektet omfatter underjordiske kabler koblet til en omformerstasjon og en kraftstasjonen i hvert land, og som vil tillate strøm til å flyte i begge retninger mellom de to landene. Deepocean skal utføre alt subsea-arbeid i forbindelse med installasjon og beskyttelse av kablene mellom Kent i UK til i Zeebrugge, Belgia.

Oppstart i 2016

Prosjektet vil bli gjennomført i løpet av en tre års periode med oppstart i 2016 med offshore arbeid fullført i 2018. DeepOcean skal benytte “Maersk Connector” i oppdraget, et nybygd fartøy som skal leveres i første kvartal 2016.

– Dette er det tredje prosjektet vi har blitt tildelt for ”Maersk Connector”. Deepocean har installert og nedgravd over 900 km med kraftkabler globalt, og dermed bygget et godt omdømme i markedet, sier Deepoceans konsernsjef Bart Heijermans i en pressemelding.

Direktør Pierre Boyde legger til at gjennomføringen av Nemo Link-prosjektet vil ytterligere styrke Deepocean sin posisjon i markedet som en uavhengig ledende undervannsentreprenør.

TV Haugaland har ingen informasjon om eventuelt sysselsettingseffekt for virksomheten i Haugesund.