Arkivfoto
Arkivfoto

Haugar rykker ned

Haugars damelag må ta den tunge veien ned til 2. divisjon.

Av: Marie Svendsen Aase

Haugar var avhengig av seier mot allerede nedrykksklare Sarpsborg 08 for å berge plassen i 1. divisjon. Kampen endte 1-1.

I den siste og avgjørende runden i 1. divisjon, var Haugar nødt til å slå Sarpsborg 08, samtidig som at Byåsen måtte vinne over Grei Kvinner Elite, for at Haugar skulle beholde plassen i 1. divisjon. Foran runden lå Haugar under streken med 16 poeng og Grei på plassen foran med 18 poeng.

Haugar møtte allerede nedrykksklare Sarpsborg 08 på bortebane, og hadde ballen mest i førsteomgang, men fikk ikke uttelling. Lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Det stod også 0-0 mellom Byåsen og Grei etter halvspilt kamp. Andreomgang starter godt og Haugar satt inn 1-0 etter 54 minutter. Målet og ledelsen skulle likevel være til liten nytte, etter omtrent 78 minutters spill gikk Grei opp i ledelsen mot Byåsen.

Etter 86 minutter utlignet Sarpsborg 08, dermed stod det 1-1 i Sarpsborg, noe som også ble sluttresultatet. Med uavgjort-resultat var dermed nedrykket et faktum for Haugar, som dermed tar turen ned til  2. divisjon sammen med motstander Sarpsborg neste sesong. Grei slo forøvrig Byåsen 1-0, og beholder plassen i divisjonen.