Siste:

I krig og kjærlighet

KULTUR: Odd Karsten Tveit er jo et fenomen i seg selv med sine 35 år som korrespondent i Midtøsten. Men  hans nye bok «De skyldige» må også sies å være et fenomen.  En kunne lett ha gått seg vill i 1102 siders historie om den kompliserte israelsk-palestinske konflikten, men han loser stødig leseren gjennom på jakt sannheten.

– Eller de mange sannhetene, sier Tveit.

Det handlet om jakten på sannhetene også for Stieg Larsson. Enka etter Larsson, Eva Gabrielsson, er ikke i tvil om hva som er rett og galt. Bok nummer fire om Wallander og Salander som er skrevet av David Lagerkrantz er en skammelig affære.

– Rent tyveri, kommenterer Tveit. 

Få med deg møtet mellom Gabrielsson og Tveit i helgas frokost tv, og bli oppdatert også på noen av digresjonene. Hvorfor blir Tveit kalt gangster og pirat, og hva husker Gabrielsson best fra sitt 32 år gamle samliv med Stieg Larsson?