Gir seg: Knut Grinde Jacobsen. Foto: Marius A. Haugen.
Gir seg: Knut Grinde Jacobsen. Foto: Marius A. Haugen.

Takker av etter 36 år

– Det har vært en kjempefin arbeidsplass, sier Knut Grinde Jacobsen når han nå velger å gi seg som banksjef i Haugesund Sparebank.

HAUGESUND: Det vil si, helt ferdig er han ikke. Foreløpig tar han sikte på å runde av i anledning sin 66-årsdag i juni neste år. Da vil han kunne se tilbake på 37 år i den lokale banken, hvorav 29 har vært som administrerende banksjef. Fredag lyste banken ut stillingen.

– Det har vært gode år ved en kjempefin arbeidsplass, og jeg har truffet mange interessante mennesker, sier Grinde Jacobsen.

Lokalt preg

Han peker på at det hele tiden har vært viktig for banken å dyrke sitt lokale preg, og være nær folk. Navnet deres er derfor ikke ukjent på kultur- og idrettsarenaer rundt om i distriktet.

– Dette med sponsing er en viktig del av ideen bak en sparebank. Det å bidra til nyttige formål. Samtidig får vi igjen reklame og nye kunder, sier han.

Dagens Haugesund Sparebank har eksistert siden 1928, etter at dens forgjenger ble avviklet i 1927. Totalt har de ni avdelinger rundt om i distriktet.