Skjermbilde 2015-10-28 kl. 17.20.47

Onsdag kveld åpner Haugalandets første skrekkhus

Den gamle Rossabøheimen sør i Haugesund har regelrett stått opp fra de døde. Denne helgen er den åsted for Haugalandets første skrekkhus.

Av: Elin B. Øvrebø

HAUGESUND: Tredjeklassingene på markedsføringslinja ved Vardafjell videregående skole fikk et klasseprosjekt utenom det vanlige denne høsten. Av lærer May Britt Haugland har elevene blitt utfordret til å stelle i stand sitt eget skrekkhus i anledning Halloween. Det skrekkelige prosjektet kan forsvares ved at det kombinerer både markedsføring og filmhistorie.

Gjennom høsten har elevene jobbet jevnt og trutt med prosjektet. De har markedført huset med to reklamefilmer, skaffet sponsorer, sminke og skuespillere.  Hvert av rommene er tilegnet berømte skrekkfilmer, mens morderne som vi kjenner ofte på fornavn, sitter klare og venter på besøk fra onsdag kveld.

Resultatet er så skremmende godt at ikke engang alle elevene som har lagt ned mye innsats, kommer til å trø over dørstokken.

– Vi tørr ikke gå inn, ler Karina Morland og Emilie Norem. De kviet seg også å gå inn huset før den store forvandlingen de seks siste ukene.

Tirsdag kveld fikk tiendeklassingene ved Håvåsen skole være de første til å teste ut huset. Hylene fra dem hørtes lang vei. Flere innrømte etterpå at det var godt å komme ut igjen, selv om det også var gøy.

– Det var i alle fall kjempeskummelt å gå bakerst, innrømmer Christian V. Johansen.