BRENNER FOR YTRINGSFRIHET: Helene Stokka Utvik er nyvalgt leder i Haugaland FPU. Foto: Privat
BRENNER FOR YTRINGSFRIHET: Helene Stokka Utvik er nyvalgt leder i Haugaland FPU. Foto: Privat

Helene er ny leder i Haugaland FPU

En bedre eldreomsorg og en strammere innvandringspolitikk er hennes hjertesaker.

POLITIKK: På fredag ble Helene Stokka Utvik (18) valgt inn som ny formann i Fremskrittspartiet ungdomsparti på Haugalandet. I det nye styret er fem av de syv faste medlemmene jenter.

– Jeg tror det skal bli bra å få friskt blod inn i styret, og synes det er kjekt at vi er så mange jenter. Så nå skal vi endre tittelen fra formann til leder, forteller Helene Stokka Utvik. 

Under skoledebattene i høst, ble Helene overbevist om at hun hørte hjemme FPU og meldte seg derfor inn i partiet. Hun forteller at en bedre eldreomsorg og en strammere innvandringspolitikk er hennes hjertesaker.

– Jeg vil oppfordre folk til å snakke mer om innvandringens konsekvenser med tanke på vår kultur og økonomi. Dette emnet er nok veldig tabubelagt. Det er mange som mener det samme som oss i FPU, men de tør ikke å si det høyt i frykt for å bli kalt rasister, sier Stokka Utvik. 

Hun forteller at innvandring er et tema hun følger svært mye med på, samtidig som hun har en brennende interesse for ytringsfrihet.

– Jeg ønsker å opplyse folk rundt disse emnene, utveksle meninger og skape et godt felleskap, sier Helene. 

Stor overvekt av jenter

Tidligere formann i Haugaland FPU, Eirik Thorsen Børseth, er glad for at Helene Stokka Utvik nå overtar hans rolle.

– Hun går på videregående skole og har derfor en god tilknytning til de unge. Jeg synes også det er veldig kjekt at vi har fått så mange jenter i styret vårt, sier Eirik Thorsen Børseth. 

– Er dette noe dere bevisst har gått inn for?

– Nei, overhodet ikke. Vi vil få inn jenter som er inspirert, og ikke kvotert.

Under skolebesøkene våre i høst opplevde han at spesielt jenter var veldig engasjert i flyktningsaken og at mange av dem henvendte seg til Haugaland FPU.

– Vi opplever en større vilje blant folk som ønsker å dele sine meninger rundt dette emne og mange har endelig begynt å forstå hvilke konsekvenser ukontrollert innvandring kan medføre, sier Eirik Thorsen Børseth.