Utlodningen er i gang!
Utlodningen er i gang!

Fullt hus på familiebasar

Det var fullt hus da det ble arrangert familiebasar på Pinsen på Åkra lørdag ettermiddag. Se bilder og video.

Det var fullt hus da det ble arrangert familiebasar på Pinsen på Åkra lørdag ettermiddag.

– Dette har vi gledet oss veldig til. Det er kjekt å se at det har kommet så mye folk, forteller Britt Kari Kolbeinsen.

Det har vært tradisjon med basar på Pinsen i over tjue år. Inntektene går til Halvard Hasseløy sitt arbeid i Ukraina med Open Heart.

– Hovedbasaren er på tirsdag, men vi har hatt et luksusproblem hvor flere har måtte gå hjem fordi det ikke har vært plass til dem. I fjor valgte vi å dele det opp i to arrangementer. Det ble såpass vellykket at vi gjentar det i år. Det ser ut som det blir en suksess igjen, sier Kolbeinsen.

[ot-video type=»vimeo» url=»https://vimeo.com/143473997″]

På nært hold
Britt Kari Kolbeinsen har stått i spissen for å arrangere basaren på Pinsen helt siden oppstarten. Hun har selv vært nede i Ukraina og har sett fattigdommen på nært hold.

– Det finnes mennesker som lever godt, men majoriteten sliter voldsomt. Det er mange som ikke har strøm i leilighetene sine, for det har de ikke råd til. Det kan bli 20 minusgrader om vinteren, så de trenger den hjelpen de kan få.

– Hva er det som driver deg?

– Jeg har reist ned til Ukraina selv og når du har sett en slik nød, så klarer du ikke å glemme det. Det har i alle fall gjort noe med meg som gjør at jeg har lyst å være med å hjelpe.

LES INTERVJU MED HALVARD HASSELØY I UKENS HAUGALANDNYTT.