«BUÅ»: Styremedlem i fotballstyret Åkra IL, Tommy Nilsen (til venstre) sammen med styreleder Arild Klæhaug, håper at enda flere Åkrabuer vil ta i bruk «Pantebuå». Foto: Marie Svendsen Aase
«BUÅ»: Styremedlem i fotballstyret Åkra IL, Tommy Nilsen (til venstre) sammen med styreleder Arild Klæhaug, håper at enda flere Åkrabuer vil ta i bruk «Pantebuå». Foto: Marie Svendsen Aase

De tar gjerne tomgodset ditt

Åkra Idrettslag ser på alternative metoder for å få inn penger til idrettslaget. Nå har de satt opp en pantebod hvor folk kan levere fra seg tomflasker til inntekt for idrettslaget.

Av: Marie Svendsen Aase

KARMØY: Utenfor Åkrahallen står det nå oppført en egen bod for panteflasker. Alle flaskene pantes av oldermannslauget og pengene går til driften av klubben. Leder for Åkra IL fotball, Arild Klæhaug, forteller at ideen om panteboden ble plukket opp av fotballstyret.

– De har en pantebod i Ølen, og da vi fikk greie på det ville vi også prøve det ut. Vi satte opp panteboden i midten av august, og vi merker allerede at det begynner å komme inn ekstra penger til klubben, forteller Klæhaug.

Åkra IL består av seks idrettsgrupper; fotball, håndball, friidrett, cheerleading, innebandy og turn/trampett. Totalt har klubben 1.320 medlemmer.

– Vi forstår at det kan være vanskelig for foreldre å drive dugnadsarbeid. Det er tidkrevende. Derfor håper vi at det vil være lettere å bidra når vi har satt opp panteboden. Da er det bare å levere panten fra seg til oss, så får vi noen kroner inn til klubbkassen.

Klæhaug forteller at det har vært jevnt med folk innom som gir fra seg tomflasker.

– Jeg tror at folk synes det er veldig greit å slippe og ta panten selv, og i tillegg gi sin støtte idrettslaget. Oldemannslauget tømmer boden nesten hver dag. Til nå har vi fått inn 25 til 30 store bossposer med pant. Vi ønsker at enda flere skal få vite om panteboden. Det er en enkel måte å bidra på, slik at vi fortsatt kan gi et godt tilbud til barn og ungdom.

«Wall of fame»

Idrettslaget har allerede planer om å sette opp pantebod nummer to.

– Nå setter vi snart opp en til pantebod ved Coop Extra. Da blir det enda lettere for folk å bidra med tomflasker til Åkra IL.

På veggen til panteboden er det profilbilder av medlemmer i klubben. En «Wall of fame», som Klæhaug kaller det.

– Her har vi bilder av ansiktene til kjente og kjære medlemmer i klubben. Jeg vil gjerne takke Lars Magne Nilsen og Frode Steinkjellå, som har snikret sammen boden på fritiden, sier Klæhaug.

Flere andre klubber i distriktet har også plukket opp ideen etter at Åkra satt opp panteboden.

– Flere klubber i området, og også klubber i Stavanger-området har plukket opp ideen, sier Klæhaug.