KINOSJEF: Øystein Simonsen i Tysvær Kino. Foto: Vebjørn Boge Nilssen
KINOSJEF: Øystein Simonsen i Tysvær Kino. Foto: Vebjørn Boge Nilssen

Vil ha deg opp av sofaen og inn i mørket

For fjerde år på rad inviteres det til skrekkfest i Tysvær kino.

TYSVÆR: – Dette skal være en arena for filmentusiaster og likesinnede, en samlingsplass til filmelskere, sier kinosjef Øystein Simonsen til TV Haugaland.

Over 20 titler skal vises i løpet av fredag 23. og lørdag 24. oktober. Filmene som finner veien til lerretet er for det meste førpremierer og eksklusive visninger av nye filmer.

I tillegg til Tysvær kino er Haugesund Filmklubb og Ramaskrik skrekkfilmfestival samarbeidspartnere.

– Vi har fått 98 prosent av de filmene vi selv ønsket. Flere av filmene som blir vist vil nok aldri finne veien til norske kinoer foruten vår visning til helga, sier kinosjefen.

Intensjonen bak skrekkfesten er såre enkel.

– Vi ønsker å lage en hyggelig festival for filmelskere og skrekkfilmfans, sier Simonsen.

Møt likesinnede

Han får bekreftende nikk fra Trude Meling i Haugesund Filmklubb.

– Folk må slutte å bare klikke seg gjennom det Netflix har å by på. Det er jo så mye mer der ute! Hvorfor ikke treffe likesinnede på et og samme sted, ta en pause sammen, diskutere filmer og i tillegg få med seg den flotte stemningen her på kinoen, sier Meling.

Samarbeidspartnerne har sett alle filmene som skal vises på forhånd slik at programmet skal bli best

Her blir det alt fra argentinske barnevampyrer, komedier, thrillere, kommersielle og mindre kommersielle filmer, sier Simonsen.

Under filmfestivalen vil kinoen bli dekorert med spesialeffekter og make up-artister vil komme og sminke barn.

Filmgalleriet en viktig samarbeidspartner

I tillegg til samarbeidet med filmklubben og Ramaskrik skrekkfilmfestival er også Knut Høyvik og Filmgalleriet i Haugesund en av samarbeidspartnerne.

– Her på Filmgalleriet kommer det gjerne inn folk som aldri har vært på Tysvær kino før, men som definitivt er i deres målgruppe, sier innehaver Knut Høyvik til TV Haugaland.

Filmgalleriet har vært med siden starten av Tysvær skrekkfest, og har bred erfaring med at thrillere og skrekkfilm ofte finner veien rett på dvd uten en tur innom kinolerretet først.

– Jeg har jo selv vokst opp i en videobutikk og vet at det er viktig å holde kontakten med de som treffer folk, spesielt de som kanskje søker smalere titler, sier Simonsen som samtidig skryter av videobutikken i byen.

– Det er ikke mange som Knut igjen, dessverre, sier han.

Skrekkfesten har 15 årsaldersgrense med unntak av barnefilmen «Hotel Transylvania 2» samt skrekkfilmen «German Angst» (18 årsgrense).