1-113-890x395

– Dette er gammelt oppgulp

Advokat Erik Lea, som representerer Birgitte Tengs foreldre, slår hardt tilbake mot Bjørn Olav Jahrs bok om drapet.

Arkivfoto

I dag lanserer forfatter Bjørn Olav Jahr kriminaldokumentaren «Hvem drepte Birgitte Tengs?». I boka lanserer han blant annet en alternativ drapsmann og retter sterk kritikk mot politiets etterforskning av saken.

En som ikke har lest boka enda er advokat Erik Lea som representerer Birgitte Tengs foreldre. Men advokaten har fått referert deler av innholdet og lar seg ikke imponere over det som kommer frem..

– Jeg synes det er pysete hele greia. Han tør ikke omtale fetteren med navn en gang, mens alle politifolk navngis, sier Lea til Dagbladet.

– Gammelt nytt

Han definerer teorien om en sedlighetsdømt karmøybu som mulig drapsmann som hakk i plata.

– Dette er gammelt oppgulp. Dette er en teori som ble lansert av advokat Sjødin i forbindelse med en gjenopptakelsesbegjøring til Gulating lagmannsrett for over ti år siden, sier han til avisen.

– Etter hva jeg har hørt, klarer jeg ikke å se at denne boka bringer noe som helst nytt. Dette har politiet og domstolen vært kjent med i lang tid. Har han ikke kommet nærmere enn dette er jeg ikke imponert. Dette er overhode ikke noe nytt og sensasjonelt, sier Lea til Dagbladet.

Les også: Lanserer alternativ gjerningsmann