Det nye SOV-skipet til Østensjø. Illustrasjon: Østensjø Rederi.
Det nye SOV-skipet til Østensjø. Illustrasjon: Østensjø Rederi.

Østensjø bygger nytt

Haugesund-selskapet satser i grønn retning, og bestiller nybygg som er sikret arbeid til og med august 2022.

NÆRINGSLIV: Det melder Østensjø Rederi i en pressemelding fredag ettermiddag.

Selskapet er tildelt en kontrakt som innebærer å levere et såkalt Service Operation Vessel (SOV) til danske Dong Energy. Skipet skal bistå i operasjoner på en offshore vindpark utenfor Storbritannia, hvor det vil fungere som et moderskip for vindturbinteknikere under vedlikeholdsarbeid.

– Med denne kontrakten utvider vi vår forretningsvirksomhet til også å omhandle den fornybare energisektoren. Det er Østensjø Rederi sin strategi å diversifisere virksomheten. Vi ser derfor med glede på at DONG Energy har tildelt oss denne spennende muligheten i en sektor med behov for flere liknende fartøy i fremtiden, sier administrerende direktør Johan Rokstad i Østensjø Rederi AS.

Kontrakten har oppstart 1. september 2017, og har en varighet på fem år med ytterligere fem årlige opsjoner.

Skipet er det tiende nybygget Østensjø har under konstruksjon i skrivende stund.