Siste:

Arkivfoto

Oasen får ikke lov til å utvide

KARMØY: I dag ble det kjent via NRK Rogaland at Oasen storsenter ikke får lov til å utvide kjøpesenteret med 4000 kvadratmeter.

– Vi startet med å sende søknaden til Karmøy kommune. De har vært positive til at vi bør få utvikle oss og har sendt en anbefaling videre til fylket, forteller senterleder Dag Einar Solberg ved Oasen storsenter.

Han ønsker å rive ned det tidligere Rema 1000-bygget som ligger for seg selv på vestsiden av senteret og erstatte det med et mindre tilbygg slik at hele senteret blir knyttet sammen.

– Det gamle bygget er i dårlig teknisk stand. Dette vil gi en bedre kundeflyt samtidig som senteret vil få en bedre struktur ovenfor vareleveranser, sier senterlederen.

Fylkesmannen sier nei
Fylkesmannen i Rogaland har i første omgang sagt nei til søknaden med henvisning til den vedtatte kjøpesenterstoppen som skal verne bysentrum. I dette tilfellet veier dermed hensynet til Haugesund sentrum tyngst. Utvidelsen kommer i konflikt med de rikspolitiske retningslinjene for kjøpesenter.

– Vi har klaget på vedtaket og mener dette bør tillates. Jeg mener at vi har gode argumenter på vår side og vi har fortsatt troen, forteller Dag Einar Solberg.

Fylkesmannen skal nå gjennomgå senterets klage i saken, før den sendes til departementet for endelig avgjørelse.