utsiraferie3

En unik ferieopplevelse

 For sjette året på rad er barn mellom seks og tretten år denne uken samlet til aktivitetsleiren «Ferie for alle» på Utsira i regi av Rogaland Røde Kors.

Av: Paul André Sommerfeldt

UTSIRA: Familier som får tilbud om «Ferie for alle» har ikke andre tilsvarende tilbud, og har levd i en situasjon med svak økonomi over tid. Ferieoppholdet tilbys familier som har minst ett barn i alderen seks til tretten. Denne uken har Utsira fått besøk av over 30 ivrige barn som har hatt et tett program med alt fra fisking til gåturer, svømming, danseoppvisning, fotball, kino og andre aktiviteter. Primus motor for det hele er Anne Ferkingstad fra Karmøy Røde Kors, som har vært leirsjef i alle de seks årene leiren har blitt arrangert sammen med en rekke frivillige.

–«Ferie for alle» et at kjernetilbudene til Norges Røde Kors. I år har vi 35 unger og 16 voksne som alle har forskjellige oppgaver, og det trengs, sier Ferkingstad.

Leirsjefen mener at det har blitt et stort behov for et ferietilbud rettet mot familier som ikke har anledning til å komme seg noen vei i ferien. Selv får hun mye tilbake for den innsatsen hun legger ned.

– Dette er hjertebarnet mitt og det jeg brenner for. Jeg er dønn sliten når jeg kommer hjem, men det gir enormt mye å se gleden blant ungene, sier leirlederen. Leiren varer frem til og med fredag og i kveld skal barna ha danseforestilling med selveste ordføreren i salen.