FLYTSONEN: Daglig leder Kathrine Olsen forteller at ridesenteret opplever fulle ridekurs for tiden.
FLYTSONEN: Daglig leder Kathrine Olsen forteller at ridesenteret opplever fulle ridekurs for tiden.

– Haugesund rideklubb er en positiv samlingsplass

Toppfotballdommer Svein Oddvar Moen sitter i styret til Haugesund rideklubb. En klubb han er full av beundring for.
HESTEJENTE: Svein Oddvar Moen og datteren Amalie, som har hatt hest siden hun var ni år, trives på ridesenteret på Bleikmyr.
FLYTSONEN: Daglig leder Kathrine Olsen forteller at ridesenteret opplever fulle ridekurs for tiden.

FLYTSONEN: Daglig leder Kathrine Olsen forteller at ridesenteret opplever fulle ridekurs for tiden.

Toppfotballdommer Svein Oddvar Moen sitter i styret til Haugesund rideklubb. En klubb han er full av beundring for.

Moen har vært i styret for rideklubben på Bleikmyr i to år. Datteren hans på 13 år, Amalie, har sin egen hest på ridesenteret. Moen har selv ikke noe interesse av ridning, men han engasjerer seg i styret som far til Amalie.

– Jeg er engasjert på grunn av Amalie. Hun fikk hest når hun var ni år. Haugesund rideklubb er en klubb i medgang som driftes godt, så da er det enkelt å sitte i styret. Vi har aktive ungdommer som det er viktig å stille opp for, Amalie driver med ridning og sønnen min Sander spiller fotball, sier Moen.

Daglig leder i Haugesund rideklubb, Kathrine Olsen skryter av Moens arbeid for rideklubben.

– Svein Oddvar er utrolig positiv og en flink konfliktløser, det er veldig flott å ha han med i styret. Vi kan alltid spør han om råd dersom det er noe. Vi har et godt og trygt styre i klubben. Jeg hadde ikke tatt denne jobbet hvis det ikke hadde vært for det.

Stort ansvar

Olsen forteller at rideklubben har masse positivt på gang.

– Det er mange flotte ungdommer her oppe. Vi arrangerte to landsstevner i april. Ett i sprang og ett i dressur. Da hadde vi omtrent 60 tilreisende hester. Det er stort og veldig kjekt for klubben. Vi arrangerte også kretsmesterskap i Haugesund tidligere i september, da fikk vi en gullmedalje og en bronsemedalje.

Rideklubben får til å arrangere store stevner på grunn av involveringen til flittige voksne og barn.

– Vi klarer det på grunn av dugnadsarbeid. Foreldre og utøvere får det til i lag. Vi har også fått en ny utebane, som stod ferdig til landsstevne, sier Olsen.

Moen skryter også av dugnadsånden i rideklubben.

– Det er mange flinke og ressurssterke folk her, som bidrar til arbeidet. Alle drar i samme retning. Den nye banen er en stor investering for oss, sier Moen.

Som hesteeier følger det med et visst ansvar. Et ansvar som hjelper ungdom til å vokse, mener Moen.

– Det kreves veldig mye av en ridegutt- eller jente. De er her året rundt, hver dag. I andre idretter orker du kanskje ikke å være aktiv en dag, men har du hest så går ikke det. Det som er så fantastisk med det miljøet her er at du utvikler deg voldsomt i forhold til det å ta ansvar, sier Moen.

Ventelister for å ri

Haugesund rideklubb opplever for tiden fulle ridekurs, med ventelister på å få ri.

– Vi er i flytsonen, senteret går veldig bra om dagen, sier Olsen.

Moen mener det er viktig at ridesenteret forblir på Bleikmyr.

– Det er viktig å ha et fritidstilbud nord i Haugesund, her bor det mye folk. Dette er et tilbud vi må ha i nordre bydel. Idretten står spesielt sterkt hos unge jenter som er i den fasen hvor de slutter med idrett, i 13 til 16 år. Her har vi mange av de jentene, sier Moen.

Olsen forteller at det er et helt spesielt og tett miljø på ridesenteret.

– Jeg snakker gjerne med jentene hver dag og kjenner dem godt, her knyttes det tette bånd mellom folk og dyr. Det er et unikt miljø, alder er ingen hindring her. Enkelte kvelder samles jentene til pizza og sosialt samvær, da spiller det ingen rolle om du er 13 eller 20 år. Det er fascinerende, sier Olsen.

I tillegg til rideskolen, tilbyr ridesenteret terapiridning for bevegelseshemmede og ridning for innvandrerjenter.

– Vi har terapiridning hver mandag, for bevegelseshemmede, også har vi et integreringsprosjekt med ridekurs for innvandrerjenter som rir en gang i uken. Etterpå integreres de som vil fortsette inn i vanlig rideskole. Det er et viktig tiltak, som vi får støtte fra Folkepulsen i Haugesund til, forteller Olsen.