Skjermbilde 2015-09-30 kl. 14.52.24

Nå kan du ringe Sykehuset hele dagen

Fra i dag av kan du ringe Haugesund sjukehus mellom klokken 08 og 15 alle dager – uansett hvilken avdeling du skal ha tak i.
MER TILGJENGELIG: Helse Fonna bruker mye ressurser på å gjøre pasienthverdagen enklere.

Fra i dag av kan du ringe Haugesund sjukehus mellom klokken 08 og 15 alle dager – uansett hvilken avdeling du skal ha tak i.

Frem til nå har de ulike avdelingene på Sykehuset hatt hver sine kontakttelefoner, som regel tidsbegrenset til par timer midt på dagen.

Turid Grevstad Norheim, prosjektleder «Alle møter» i Helse Fonna

Turid Grevstad Norheim, prosjektleder «Alle møter».

– I dag slår vi av telefonsvarerne, sånn at pasientene kan ringe til oss hele åpningstiden, sier Turid Grevstad Norheim, prosjektleder «Alle møter» i Helse Fonna.

– Tidligere har vi hatt telefontid der en bare kunne ringe på bestemte klokkeslett, men nå tar vi telefonen fra klokken 08 til 15.

Dette øker naturligvis tilgjengeligheten for folk flest, men litt kø må en belage seg på.

– Folk vil nok oppleve at de må vente før vi tar telefonen, men dette er et mye bedre tilbud, sier Norheim, og legger til at hun tror det dukker opp flere tilbud som gjør pasienthverdagen enklere i tiden fremover.

Enkelt og trygt

– Vi bruker mye tid og krefter på  gjøre sykehuset lett tilgjengelig for pasientene. At de forstår hvor de skal og hvem de skal møte, sier Norheim.

Mange av de nye tiltakene er digitaliserte, og de får stadig bedre tjenester på nettet. I resepsjonsområdet har de nettopp fått to store touch-skjermer der en kan finne ut hvor en skal og hvordan en kommer seg dit.

– Jeg kan ikke love hva som kommer, men jeg er sikker på at det kommer masse spennende fremover, som for eksempel selvbooking eller at pasientene registrerer seg inn selv, som vi ser at andre store institusjoner gjør, forteller prosjektlederen.

– På nettet kan vi svare på meldinger i løpet av to dager. Hvis en vil endre eller avbestille timer, eller har andre spørsmål, så treffer en oss der. Målet er at det skal være enkelt og trygt for pasientene og at vi skal levere tjenester med høy kvalitet i alle ledd.

NB! Se hele intervjuet på dagens 17.30-sending – på TV Haugaland.