Coop Helsehuset_2015

Nå blir det liv i Helsehuset!

Tirsdag 27. oktober åpner det nye Helsehuset i Haugesund med brask og bram. På torsdag tjuvstarter imidlertid Coop-en og treningssenteret. Vi sjekket om de er i rute til åpningsdagen.
TOPP MODERNE BUTIKK: Driftssjef Coop Sørvest, Gunnar Vaksdal, er godt fornøyd med den nye beliggenheten i Sørhauggata. Foto: TVH

Tirsdag 27. oktober åpner det nye Helsehuset i Haugesund med brask og bram. På torsdag tjuvstarter imidlertid Coop-en og treningssenteret. Vi sjekket om de er i rute til åpningsdagen.

Av Knut Netland

NÆRINGSLIV: I dag stengte Coop-butikken nord i Haraldsgata dørene, men bare for å fremstå i ny og større drakt i 1. etasje av Helsehuset. To etasjer over dagligvarebutikken ser et nytt treningssenter dagens lys. Her skal det løftes, trøs og danses fra torsdag av.

Vi besøkte de nye sentrumsaktørene i ettermiddag. Se intervjuet her.

– Her er det rett før vi skal åpne nå, men de er veldig flinke de representantene vi har her. Nå er det kjølevarer og siste finish før vi åpner på torsdag klokken ti, sier Gunnar Vaksdal, driftssjef i Coop Sørvest.

Vici Treningssenter_Nygaard_2015

Lars Staveland Nygaard i Vici Treningssenter

– Hvor mange konkurrenter har dere i sentrum?

– Vi er en fire-fem stykker i sentrum nå, men vi gleder oss til å flytte fra de lokalene vi har hatt i Haraldsgata, og få en topp moderne butikk, forteller Vaksdal.

Post i butikk

Coop-butikken i Helsehuset tar også over en del av posttjenestene når det gamle posthuset i Torggata stenger på mandag.

– Ja, vi blir hovedpostkontoret i Haugesund sentrum, og det gleder vi oss også til. Det trekker jo bra med kunder, og det er det vi vil ha, sier Vaksdal.

– Hva tenker du om beliggenheten i Sørhauggata?

– Her tror jeg vi har truffet skikkelig bra. Her er det trafikk av folk og biler, og i det hele tatt. Og vi har, ikke minst, et svært parkeringshus rett her borte for de som kommer kjørende. Vi setter stor pris på å kunne tilby parkering.

– Handler om å overvinne seg selv

Lars Staveland Nygaard i Vici Treningssenter ser også frem til å komme i gang.

– Hvorfor ble det navnet Vici?

– Fordi det var «catchy», det var enkelt, og det har en god forklaring i Julius Cæsars sitat «Veni, vidi, vici». Vici handler om å overvinne, og det har vi tatt til oss. Det handler om å overvinne seg selv.

– Det er ikke småtterier med apparater her. Hvor mye har dere investert?

– Her er det mange millioner som har blitt satt inn. Vi hadde fire mann her i forrige uke som jobbet 13 timers dager for å få opp alt, sier Nygaard.