Hannebeth Sund synes gjenbruk er gøy. Her viser hun et skjørt som hun har sydd av stoffet i en selebukse hun ikke lenger brukte.
Hannebeth Sund synes gjenbruk er gøy. Her viser hun et skjørt som hun har sydd av stoffet i en selebukse hun ikke lenger brukte.

Husflid og gjenbruk er blitt trendy

I husflidshuset på Avaldsnes er både unge og godt voksne damer i full aktivitet.

Nord-Karmøy Husflidslag har mye spennende på gang. I husflidshuset på Avaldsnes er både unge og godt voksne damer i full aktivitet med å lage mye flott. De finner glede i skaperglede og – ikke minst i verdien av gjenbruk. Nå inviterer de til Kreativ kafé 15. oktober.

Av: Turid Vesterheim

– Vi vet det fins mange kreative damer omkring i nærområdet vårt. De skaper fine ting – og vi har lyst å treffe dem. Derfor inviterer vi likesinnede i hele området til en kreativ kafékveld. Da skal vi utveksle erfaringer og inspirere hverandre over en kopp kaffe og et kakestykke.
Dette sier en av de aktive damene i Nord-Karmøy Husflidslag, Ingrid Ebne.

Kom også for å lære!

– Du trenger ikke være kjempeflink for å komme til oss. Det er mulig å komme bare for å lære også. Vi er en gruppe på rundt ti småbarnsmødre og andre mødre som treffes hver 14. dag. Vi syr alt fra barneklær, kosebamser, barnepuffer til gardiner. Det fine er at vi utveksler mønstre og hjelper hverandre , sier Ingrid Ebne.

Babyen er med

Hun forteller at gruppa ikke har lærere, men at alle kan litt og det deles med nybegynnere. Ingrid er en syglad småbarnsmor som har babyen sin med seg på sykveldene. Det er mulig å låne husets symaskin, men det vanligste er å ta med seg sin egen. Husflidslaget har også kjøpt inn en overlock-maskin som alle kan bruke.

Også for de unge

Husflidslaget har også en gruppe unge jenter som treffes for å lage sine egne ting. De er fra tredje klasse og oppover til ferdig ungdomsskole. Dette er blitt et populært tiltak og flere ungdommer fra hele distriktet er velkomne til å delta.

Trendy

Nord-Karmøy Husflidslag tilbyr også kurs i andre husflidsaktiviteter. På foreningens facebook-side finnes en oversikt over høstens kurs.

– Husflidsaktiviteter som veving, søm, nålefilting, strikking, hekling og annet er blitt trendy og her på huset er skapergleden stor, sier Ingrid Ebne.

Gjenbruk

Å ta i bruk gamle gjenstander, møbler og klær blomstrer som aldri før. Folk pusser opp gamle møbler og innreder hjemmene sine med en blanding av gammelt og nytt. Det samme skjer med klær som er gått ut på dato. Sygruppen på Avaldsnes finner glede i å sy om det som ikke lenger passer og skape nye klesplagg, vesker og lignende, og inviterer andre til å komme for å få inspirasjon.

Mer informasjon om tidspunkt for de forskjellige kurstilbud og aktiviteter finnes på facebook-siden til Nord-Karmøy Husflidslag.