Somsanee Emberland med barna på tre og fire år
Somsanee Emberland med barna på tre og fire år

Feiret 10 år med åpen barnehage

Onsdag formiddag var det markering av 10 år med tilbudet åpen barnehage på KM-huset i Haugesund.
VARM-MAT: f.v. Trine Wahlberg, Tobias Wahlberg, Maria Melkeråen og May Irene Melkeråen koste seg med varm suppe.

Onsdag formiddag var det markering av 10 år med tilbudet åpen barnehage på KM-huset i Haugesund.

hanna elisa rundhaug

VIKTIG MØTEPLASS: Tidligere ansatt Hanne Elisa Rundhaug mener Åpen Barnehage er en arena både for kontakt og integrering.

Åpen barnehage er et tilbud til barn fra 0-6 år som ikke er tildelt en ordinær barnehageplass. Tre ganger i uken samles foreldre og barn til fri lek, måltider og aktiviteter i 3. etasje på KM-huset.  Mange av brukerne av tilbudet er av utenlandsk opprinnelse. I dag ble det markert at det er 10 år siden tilbudet startet opp med utvidet eventyrstund og varm suppe til barna og de voksne. En av de som var med på oppstarten for ti år siden var Hanna Elisa Rundhaug. Hun mener det er kjærkomment at unge småbarnsforeldre kan ha en møteplass på dagtid i et internasjonalt miljø.

– Det kan bli ensomt å være hjemme alene med barn, og dette er en arena for å treffe noen nye som man har noe til felles med, sier Rundhaug.

Som tidligere ansatt i barnehagen har hun erfart hvor viktig det er å skape tilhørighet mellom foreldre og barn før barnet er fylt to år.

– Mange småbarnsforeldre i dag er opptatt av å jobbe mye for å få nok pensjonspoeng, men man kunne jo heller fått poeng for å være hjemme med barna, sier Rundhaug med et smil.

I morgen fortsetter barnehagen 10-års markeringen med tur til Kringsjå.