Watoto

Watoto sang for håp og kjærlighet

KOPERVIK: For barna i barnelandsbyen Watoto har livet allerede vært et liv i motbakke. De fleste er foreldreløse og ville trolig slitt for å overleve hadde det ikke vært for arbeidet ved barnelandsbyen Watoto.

– Vi forsøker å gi barna et håp og en utdannelse slik at de en dag kan få oppfylt sine drømmer slik jeg fikk oppfylt mine, sier korleder Edwin Smith Kigoc. 

Han mistet selv foreldrene sine i ung alder og ble tatt inn av Watoto. Her fikk han skolegang, klær og omsorg. Ikke minst fikk han trygghet til å utvikle seg selv.

– Jeg hadde ingen til å hjelpe meg videre i livet, men gjennom Watoto fikk jeg muligheten til å utvikle meg, sier korlederen.

Årlig dør nærmere 11 millioner barn i Afrika før de rekker å fylle 5 år. Barnebyen Watoto ble etablert i 1994 med et mål for øye; å skape trygge omgivelser for foreldreløse barn og sårbare kvinner i Uganda.

– Jeg synes dette er en gripende historie og setter ting i perspektiv. Dette er unger som har mistet begge foreldrene sine og de har ingenting. For oss som bor i et av verdens rikeste land er det strekt å se hvordan andre har det. Nordmenn har mye å lære. Her kan vi bidra til å hjelpe folk der de er, sier Anne-Laila Ohm Jensen.

Som en del av den kristne organisasjonen Intro har hun hjulpet til med å tilrettelegge for koret under besøket på Haugalandet.

Over 4000 barn har blitt løftet ut av fattigdom siden oppstarten. Koret har turnert Norge siden begynnelsen av september.