Foto: jan Kåre Ness

– Det var ganske kult

MÅNEFORMØRKELSE: Frilansfotograf Jan Kåre Ness sto opp klokken kvart på fire natt til mandag for å få med seg supermåneformørkelsen på Utsira.
SUPERMÅNE: For første gang siden 1964 var det superstor fullmåne og total måneformørkelse samtidig over hele Norge. Foto: Jan Kåre Ness.

Det sier frilansfotograf Jan Kåre Ness om supermåneformørkelsen som skjedde natt til mandag. Han er en av mange haugalendinger som trosset søvnen for å se månen fra sin aller vakreste side.

Ava Elisabeth H. Vold

MÅNEFORMØRKELSE: Frilansfotograf Jan Kåre Ness sto opp klokken kvart på fire natt til mandag for å få med seg supermåneformørkelsen på Utsira.

– Da jeg våknet var det skyer foran månen. De forsvant heldigvis ganske fort, så jeg var veldig heldig med været. Da var det bare til å finne riktig innstilling på kamera og bruke lang lukkertid, forteller Jan Kåre Ness til TV Haugaland.

Den sjeldne måneformørkelsen skjedde mellom klokka 04.11 og 05.24. For første gang siden 1964 var det superstor fullmåne og total måneformørkelse samtidig over hele Norge

– Det var ganske kult! Og så var det jo kjekt at til og med jeg som er fargeblind kunne se at månen var litt rødlig. Så det var verdt å stå så tidlig opp i dag, sier Jan Kåre Ness.

Frilansfotografen er ikke den eneste som trosset søvnen i natt. Mange haugalendinger strømmet til Steinsfjellet natt til mandag for å se månen fra sin aller vakreste side.

Fikk du med deg supermåneformørkelsen? Send inn dine bilder eller video til: redaksjonen@haugesundnytt.no